Glödhett och knastertorrt är en synnerligen eldfängd kombination. Mina torkade chilefrukter ligger prydligt förpackade. Man kan nästan ana att de kan självantända.
Klickar man på bilden syns de olika sorterna på etiketterna. Den riktigt skarpsynte ser dessutom att det är julklappsetiketter på burkarna. Det var dessvärre de enda jag lyckades hitta här i huset. Inte riktigt sant, förresten. Hittade några etiketter med motorcyklar på också. De blev över när någon av sönernas skolböcker kläddes och namnades i lågstadiet. De har legat länge i lådan... Etiketterna alltså.
15 kommentarer:
Oj, med chilli!/Christina
christina: JAg är förvånad själv över hur bra det gick med odlingarna. Nu har jag mald chilepeppar i snart sagt allt. Efterhand blir man en riktig pulver-addict
Snygg handstil .., är det jag mest tänker på ,-)
elisabet: Det är du sannerligen den första som säger!! Annars brukar jag mest få ovett för min oläsliga handstil...Du skulle bara se mina handlingslappar ;)
Ja du min vän...du kan sannerligen vara nöjd med dina odlingar!
Och det bästa med det glödheta odlandet är att det strax är dax att planera nästa års skörd. För mig är det en stor hjälp att ta mig igenom vintereländet...
Vilken tur att det inte var sönerna du stoppade i lådan där för länge sedan:)
Nu sa jag göra en ättikslag till Inca Berry och Jalapeno som legat i saltlake sedan i morse. Spännande ska de bli om några veckor att testa resultatet.
Vi hörs, må så gott!
Det går hett till i Bergslagen ser jag - imponerande!
Så häftigt!! (säger undertecknad som överkänslig mot chilifrukter och snart inte kan gå ut på restaurang mer med tanke på hur de kryddar...och definitivt inte själv vågar prova denna spännande odling.)
Snyggt, måtte räcka till många starka middagar.
vilka fina lådor.
Jag är ingen stor chili-ätare.
De gör ont två gånger, först när de kommer in i kroppen och senare när de håller på att lämna den igen ;-)
Men lite chili på förråd har jag också, inte själv odlat tyvärr.
Spännande med så många olika sorter du har. Är de alla "glödheta" eller finns det också en mildare?
Vilken härlig bild! För den nnehåller så mycket gott och njutning till nästa odlingssäsong!
heanku
Men då har du ju julklapparna fixade och klara!
billan: Egeninlagd jalapeno!! Det låter väldigt spännande. Kanske något för mig att prova på. Vill du dela med dig av receptet så vore det tacknämligt. KAnske rent av på din Chilepepparmix-blogg.
nollan: :). Mycket hett tom!!
baraträdgård: Eländes allergihelvete!! Grannen lider också av sådant - trist att inte kunna bjuda på de glödstarka godsakerna när ni stackars allergiker svullnar igen.
epsilon: Och till julklappar :)
Agnetha: Lådorna i sig, menar du? De är förträffliga - inköpta för nästan ingenting hos Billige Niklas i Hällefors.
tuvstarr: Det finns några av dem som inte är så illa starka! Allt bränner inte sönder kroppen, bara nästan...
heanku: Det är nog tur att jag odlade så mycket - risken finns att man blir en chilepulver-missbrukare. Känner redan nu att jag friskar på med det starka pulvret till nästan allt. Undantaget skulle nog vara vaniljglass.
Fru Hansson: Just precis vad jag tänkt mig!!
Jag är grymt impad!
Fast i år har jag inte varit lika lat som vanligt, jag har både torkad aronia, nässla, mynta och svampar i skåpet.
bloggblad: Vi kan gott klappa oss på axeln, båda två :).
Jag kan rekommendera odling av några chileplantor - det är verkligen läckert att skörda och använda egenodlat
Skicka en kommentar