Chili sägs öka förbränningen. Tuggar jag i mig allt på en gång brinner jag nog nästan upp eller rent av smälter ihop.
Då behöver jag å andra sidan inte plocka fram fleecen heller ...
Om man skulle råka få en besvärande stor skörd av chili så är den trots allt inte svår att ta hand om. Skär frukterna på längden och lägg dem till tork på ett luftigt och lite småvarmt ställe. Det dröjer inte länge förrän frukterna är kruttorra och kan förvaras länge. Ja, de ska ju användas efterhand, förstås.
Under etiketten Torkad chili kan man kolla tidigare års skörd och torkning.
7 kommentarer:
Jag har en gång i skördestressen (som jag ofta drabbas av) i lätt panik kastat in dom hela i frysen. Det visade sig vara riktigt lyckat! Kan användas som färsk om man tinar lite lätt i rumstemperatur.
kokospelle: Tack för tipset!
Alla praktiska tips och idéer är välkomna!
Tomater har jag gjort så med men de tycker jag förlorar för mycket i smak. Men chilin har ju rikligt av den varan ;)
Passa dig för för mycket bantning, då kommer du att frysa i vinter.
epsilon: Nejnej för många kilon ska inte väck - man måste ju hålla värmen uppe med lite underhudsfett och en tröja.
Mums filibabba!
Jag torkar det mesta, men en del fryser jag också, det enda är att man får dosera lite annorlunda. Dom tappar rejält i styrka....
Jag måste vara värsta fryslorten, äter chili mest varenda dag, ett hyfsat fläsklager har jag också och detta till trots behöver jag fleecen.......:(
Må så gott!
billan: Instämmer tillfullo i sista stycket.
Vad vore livet utan fleece, förresten?
Nice blog :-)
Skicka en kommentar