måndag, januari 05, 2009

Eldfängd

När det är så kallt och otäckt som nu slår det gnistor omkring en. Sinnelaget är milt, det är inte det, utan det sprakar och gnistrar när jag rör vid grejer i huset.

Skulle inte förvåna det minsta om tvn går igång bara jag sveper förbi. Startar dammsugaren automatiskt och arbetar självständigt skulle jag inte klaga ...

Lilla B - det vandrande Elddonet.

Usch.

18 kommentarer:

Humlan sa...

Se bara till att datorn inte lägger av när du kommer nära! Datorer brukar inte gilla laddade personer... Än har det inte börjat här, men snart så slår det nog gnistor om mig också, jag var tvungen att fläta håret idag för det klistrade sig fast i ansiktet.

Panter sa...

Jag håller tummarna för att dammsugaren kör igång. Det vore något! Nä, usch, det är obehgligt att vara elektrifierad.

billan sa...

Det finns ingen som kan få mig att skratta så hjärtligt som du. Att sätta sig vid datorn när man kommer hem från jobbet och läsa om den sprakande Lilla B....Du är bara bäst!

Lilla B sa...

humlan: Datorn har gudskelov klarat sig hittills. Men det är obehagligt när det gnistrar om en. Vore det diamantglitter så skulle jag kunna uthärda utan gnöl men kallt väder och torr luft. Usch.

Lilla B sa...

panter: Om dammsugaren ville starta automatiskt och liksom köra fram och putta menande på Husbonden vore det riktigt trevligt. För mig, alltså.

Jag avskyr att få stötar i fingrarna!

Lilla B sa...

billan: Tack för de fina orden! Glad och förvånad är jag.

Tuvstarr sa...

Här är vi också två som sprida eld. Vi våger knappast klappa om katten, eftersom det gnistrar varje gång.

Ida sa...

Så lenge datamaskinen din slår seg på når du sveiper forbi, så er jeg førnøyd. ;)
Det er mye bedre å blogge enn å støvsuge nemlig. ;)
Men, du kan jo håpe på litt magi.
God tro har kan hjelpe på det.
Hehe.

Jo sa...

När jag har tofflor på mig är jag, till katternas stora förskräckelse, likadan! Ska man bada i sköljmedel, eller vad gör man?

maritha sa...

Det är ju inte bara det att det slår gnistor och sprakar om allt man tar i, håret står rakt upp på huvudet oxå och ju mer man borstar desto mer står det upp, går omkring som om jag har nån jädrans gloria på huvudet, nu hade det varit bra med kort hår=).

Lilla B sa...

tuvstarr: Våra katter är också elektrifierade. De blir överrskade av smällen när man klappar dem.
Stackars kräk.

Lilla B sa...

ida: Jag lyssnar mycket gärna på alla som säger att datorn går före dammsugaren!
Det är som en vacker visa, det!

Lilla B sa...

jo: Visst är det förskräckligt med alla dessa jämrans små stötar man får ideligen. Bada i sköljmedel? Helst inte, men vad gör man?
Väntar på våren, kanske ...

Lilla B sa...

maritha: Knastrigt hår som står rätt upp? Det är obehagligt, tycker jag, med hår som inte har vett att lägga sig i den frisyr man hade tänkt utan ställer sig galet hela tiden.
Vintern borde avskaffas!

Katarina sa...

Å, sån är jag också! Det gör ont, ibland får man ju riktiga stötar av nåt. Jag badar inte i sköljmedel (har inget badkar) men jag undviker syntetmaterial i kläder så mycket det går. Med akryltröjor ligger håret smetat över huvudet eller står rakt ut...

Lilla B sa...

katarina: Jag undviker det mesta i syntetväg - dock gör jag avsteg för fleecen. Kan det vara den som laddar upp mig så bedrövligt, tro?
Klisterhår är oskönt!! Både att ha och att se.
Glorior är mera sällsynt :)

Ruben sa...

Gnistor. Det beror på att det är väldigt torrt hos dig! Är julglöggen slut? /Ruben

Lilla B sa...

ruben: Här är totalt torrlagt. Glöggen slut. Julsnapsen slut. Själv är jag knastertorr som en skorpa. Inte konstigt att det slår gnistor, förresten.