Se där! Även den lataste kan få fart. Som en gammal bekant en gång sa: När solen går i väster då blir den late bäster.
Allt som går att ta hand om är omhändertaget. Vindruvorna är skördade intill sista druvan. Chilin tronar på komposten tillsammans med tomatplantorna. Det är ett rätt hårt jobb att få ut allt och kärra bort.
Nu återstår rena finliret. Plocka undan blad och växtrester, rensa bort det ogräs som oförskämt nog har slagit rot, tvätta av krukor och växthus samt ta in den rutiga duken.
Bilden visar hur det ser ut idag. Man hänförs knappast men anar att nästa säsong kan växthuset uppstå igen som en paradisisk oas i tillvaron.
7 kommentarer:
Åh, vad du har varit duktig! När jag skulle få "främmat" i fredags, slängde jag iväg de vissnade kryddorna på altanen (normalt sitter vi inte där så här års, men gästen ville röka). Pelargonerna blommar fortfarande, så de får stå lite till.
Annars är vår trädgård lika vanvårdad som alltid. Jag lejde en trädgårdskille som inte kom... sen när han till slut dök upp, tog han bara med sig hälften av skräpet. Resten av överenskommelsen hade han glömt. Men jag slapp betala 500:- när jag klagade.
Hej då fina växthuset för denna säsong. Hoppas den rutiga får hänga med nästa år också:)
Hej! Vilken fantastisk blogg du har. Väldigt inspirerande och roligt att se bilder på hur livet i växthuset tar fart med sommaren. Är lite nyfiken på hur stort växthuset är? Tack för rolig läsning!
Lika roligt som det är med växthus på våren, lika tråkigt är det med växthus på hösten!!/Lila-Christina
marianne: Så tråkigt när upphandling inte fungerar. Ska jag komma till undsättning?
bettankax: visst ska den rutiga duken få komma till sitt vanliga sommarkollo även nästa år. Skräp vore det annars!
madelene: hjärtligt välkommen hit! Växthuset var ursprungligen på 10 kvadrat men vi byggde ut det efter några år. Nu är det 15 kvadratmeter stort.
christina: håller helt med dig!!!
Ackja, och nu dråsar snön ner. Men du har bärgat dina skatter, det blev ju ett bra odlingsår för dig trots vädret. Hur gör du? Jag är imponerad.
Vad gjorde du med vindruvorna? Jag fick ganska mycket men det var inte ens 30% som mognade resten blev så sura så varken fåglar eller getingar var intresserade.
englundskan: Till slut blev det rätt hyggligt. Ett normalår vad det gäller skördestorlek men smakfattigare tomater än vanligt. Det skyller jag uteslutande på solbrist. Hästskit är grunden för odlingsresultatet. Och så vattnar jag i växthuset med uppvärmt brunnsvatten. Jag har en stor vattentunna i växthuset som solen får värma upp innan jag häller det på rötterna. Vindruvorna hann mot all förmodan mogna klart. Förra året gjorde jag juice av det som inte åts upp. Det här året blev allt uppätet.
Skicka en kommentar