onsdag, november 17, 2010

Inte är väl november bara grå?


Snarast lite åt det blå hållet. Åtminstone idag.
Det var 11 grader kallt, blågrått och smådimmigt i morse.
Inte låter det fint, precis.
Jag tycker ändå om sjön med sin nyis. Fingrarna mina blev vita när jag tog bilden. Mycket oskönt att såväl se som att känna, kan jag meddela.

16 kommentarer:

bettankax sa...

Tack för du offrar dig för konsten. Jättefin bild:)

Humlan sa...

Så vackert! Det ser verkligen iskallt ut, rofyllt och stilla, men iskallt!

Lena sa...

Vackert hos dig, men alldeles väldigt grått hos mig. 11 grader är kallt. Burr!

billan sa...

Vilken vacker bild!
Men akta dig för nyisen och håll dig på land.......

Dubbelörn sa...

Igår var det extravackert. Frosten skapade stämning o nu har jag hängt upp min ljusslinga på altanräcket. Måste börja med adventsmyset, orkar inte vänta längre ;).

Har åter en fråga till "oraklet" *gapskratt*.

Jag vet att du skrivit om detta förut o jag vet att jag frågat om detta tidigare. Hur var det nu med vadd o tejp o sånt. Nu har jag imma emellan o det ser lite svart ut på vadden. Något är fel, men vad? Tacksam som alltid för tips ;)

Kram

Kokospelle sa...

Jag har just utsett november och maj till årets bästa månader och de ligger faktiskt "mittemot" varandra i solåret.

November är för mig årets mest kravlösa månad. Tusen juleljus är ännu inte tända, det jag inte hann med i somras kan jag lugnt vänta med till nästa år. Det är skördat, syltat, packat och klart. Det är ännu inte tid för nån ny säsong. Bara att vila och kosa mig. Det är mörkt ute och om jag känner mig lite nere kan jag alltid skylla på att "det är ju så mörkt och trist".

Med månen i skorpionens tecken och solen i tvillingarnas så njuter jag som mest i maj och november :-)

Lilla B sa...

bettankax: Klart att jag offrar mig för konsten :). Vita fingrar är väl inget att orda om. Värre är när jag halkar och slår ikull mig.

humlan: Det är ett rofyllt ställe, det där. Bilvägen går alldeles bakom ryggen där jag står med kameran men det märker man inte mycket av.

lena: Det är tokkallt! Usch!!

billan: Käre värld! Jag undviker till och med att bada på sommaren :)

Du dubbla örn med dubbla fönster: Om vadden är svartprickig är det att beklaga och jag vet inte varför den är så men imman vet jag hur du fått dit.
Så här är det:
När du lagt vadden mellan fönstrena så ska du sätta tillbaka innanfönstret och skruva till det så det sitter stadigt. Sen fram med fönsterremsorna. Blöt dem och klistra ordentlig runt om. Du får inte lämna minsta lilla glipa nånstans! Så kommer det rumsluft in i mellanrummet och kondenseras på rutorna. Totalt tätt på insidan, alltså. Det yttre fönstret ska du inte försöka dig på att tejpa. Där ska luften kunna segla ut. Om du har gjort enligt konstens alla regler (dvs mina) och du ändå får imma på rutorna så kommer den någon annan stans ifrån. Då är det kanske inte drevat rejält runt fönstret. I så fall är det inget du grejar med under vintern.
Det allra mest troliga är att den varma rumsluften behagar smita ut i mellanrummet och lägga sig som imma.

kokospelle: På privatsidan/fritiden tycker jag precis som du. Gott och kravlöst. Men på jobbet är november och maj de värst belastade månaderna. Så plågorna jämnar ut sig, kan man säga. Livets nollsummespel

Malin sa...

Nästan trolsk bild...o hu så kallt...Här har solnedgången varit helt fantastisk efter en rätt grå dag...Nä inte är november enbart grå inte...

Kram från Malin

Lilla B sa...

malin: Den kan vara så fin. Och precis som kokospelle säger rätt kravlös. Skönt.

epsilon sa...

Du har förstås rätt, november är inte bara grå. Vackra solskensdagar med knallblå himmel, apelsinfärgade solnedgångar, rosa morgnar fast mest grått ändå.

Dubbelörn sa...

Tack mitt bästa Orakel!

Då vet jag precis vad som är fel! Här är de inte alls fastskruvade o det verkar inte heller ha varit så. Hittar inga hål efter skruvar.

Och så var det där med "minstalillaglipa"... Jooo, nog är det nog så att det finns nog några stycken s k "minstaglipor" här.

Så tackelitack min vän. Här ska fixas fönster i helg :D.

Varmaste tackkramen till bästa bloggoraklet ;)

Lilla B sa...

epsilon: Om det inte vore lite allmänt grått och trist skulle vi nog heller aldrig uppskatta den apesinfärgande soluppgången eller den rosa himlen.Ungefär som pölsa och oxfilé, kanske...

Dubbelörnen: Det verkar ju mycket troligt att det är tätningen som saknas. Lycka till med klistrandet!
Förresten alltid roligt att kunna hjälpa till.

nell sa...

Jag tycker det låter vackert med vita fingrar till den bilden...

Lilla B sa...

Åh, fy fan, Nell. Vacker med vita fingrar? Nej, nej - ont gör det med om man nu ska beklaga sig.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Nej, för då kan man börja tända lite ljus i trädgården :)
Jättevacker bild.

Lilla B sa...

Tack, Hannele! Ljus i trädgården är mycket vackert.