Här står de i fönstret, mina 42 plantor. De ska strax bäras ut i växthuset och planteras om - nu tror jag nämligen helt optimistiskt att värsta köldperioden är över.
Jag tänker toppa plantorna så de förgrenar sig och blir täta o fina. Men den stora frågan är om jag ska sätta sticklingarna. Behöver jag verkligen 84 plantor basilika?
Svåra frågor, sånt ...
19 kommentarer:
Åh, pesto! :D
Vilken härlig basilikaskog!
Riktigt fina plantor....men vågar du verkligen ta ut den i rådande istid?
De ser jättefina ut! Om du har för många kan du kanske mejla över nån?
Säger bara en sak PESTO!!
mvh R
Min Basilika ser konstig ut!
Glömde vattna och fick sätta in akuthjälp en dag i veckan...håll tummarna...
Har du plats så visst sjutton behöver du 84 stycken...fniss...Pesto är guld värd...
Regnar inte ihållande idag utan kommer skurar, jag klipper häckar där i mellan...+19 och en rätt behaglig temperatur...Jag har också bestämt mig för att nu ska det vara varmare!
Kram från Malin
Härligt med så mycket basilika! Tänk vad skönt det hade varit med ett växthus, då hade man ju kunnat stå med fingrarna i jorden utomhus men under tak. Åh! *suck*
Fina plantor, pesto är ju så gott. Jag brukar frysa in färska blad, funkar jättebra.
Ingela
Så härliga plantor! Jag ärlskar basilika!
Även jag har en stor samling basilika. Jag har låtit dem vara ute i växthset över dagarna, men nattetid får dom bo på fönsterbrädan någon dag till.
Jag säger som så många andra: Pesto!!
Jag är nog rätt snål med krukplats för mina basilikaplantor... har många fler i varje kruka och planterar inte om.. borde kanske? Men var ska jag ha allt? Vi måste ju få plats att sitta på altanen...
Men oj - vad jag längtar efter hemmagjord pesto.
Dina plantor har kommit betydligt längre än mina, så vackra!!!
Jag vågar knappast sätt ut nåt än...som sagt...här råder istid! :-/
Dina plantor är jättefina och det såklart du behöver hur mycket basilika som helst!
Avundsjuk är ordet. Så fina. Och vad gott - ostmacka med tomat, några basilikablad och ett par saltkorn.
Till er alla som kommenterat: Så här blev det: jag vågade inte bära ut basilikorna när dagen bara blev kallare och ussligare. Plantorna står fortfarande kvar i fönstret. Men pesto ska det bli så småningom. Mycket pesto för eget behov och sedan gebortpesto.
Men var är sommaren? Jag fryser.
Blir det inte pesto av alltihop kanske det går att torka blad? Egenodlad och torkad basilika är nog snäppet vassare än den som säljs i kryddburkar i livsmedelsaffärerna. Lite kul och ovanlig present till matroade kan det också bli.
Det blir iallefall mye pesto..... ;)
Jeg lukter på mine basilikumplanter hver dag.
Må toppe mine også.
Det finnes knapt en bedre duft.....
MMMMMMMM....!!! :)
staffanh: Det går prima att torka. Du har nog rätt i att det skulle uppskattas. Man kan frysa bladen precis som de är också. Mycket praktiskt men inte så tjusigt ur gåvosynpunkt,kanske.
ida: Håller med dig till fullo! Det dofter underbart gott av basilikabladen.
84 st. Herre jösses...
Gott!
Skicka en kommentar