torsdag, maj 07, 2009

Mindre trivsamt vårtecken

Sju fästingar i varierande storlek fastbitna i Monsterkatten.
Otäcka kräk.
Fästingarna, alltså. Inte katten.

11 kommentarer:

SqZ sa...

Har fästingarna vaknat redan?!

Lilla B sa...

sqz: Ja - nu blir det säsong för fästingplockning. Ingen kul sysselsättning, precis.

Jo sa...

Ajaj, men har ni inte fästingklet i nacken på missen? På vår pälsboll funkar det!

Anonym sa...

Fästingarna finns bara det är över +4C !!

Jag har droppar till min katt o började d 4 april i år .
Själv har jag tagit TBE-sprutor .
Bara man ser en svart prick blir man ju helt galen .Men hellre det än att bli sjuk .

Lilla B sa...

jo: Vet inte om jag ska ha något fästingmedel i sommar. Har kört med Frontline utan någon märkbar effekt. Försökte med ett annat medel som skulle läggas på i en tunn sträng på ryggen. Kattstackarn tappade allt hår på ryggen men blev ändå offer för fästingar. Nu känner jag igenom pälsen på honom dagligen och plockar bort fästingarna efterhand.

Lilla B sa...

mormor G: Vad för droppar använder du till din katt?
Jag har också tagit TBE-sprutor eftersom det är fästingrik mark här.

SqZ sa...

Man ska vara ytterst försiktig med att använda antifästingpreparat. Det finns inget medel i Sverige som är godkänt för fästingbekämpning. Vill det sig illa kan man till och med förgifta sitt husdjur.

SqZ sa...

Jag glömde visst skriva att de som säljs på Apoteket är godkända för att användas men inte sådana som zoo-butikerna har.

Lilla B sa...

sqz: Det jag köpte på Apoteket, Frontline, har inte haft effekt mer än första året jag prövade. Då var det samma för både hund o katt och jag fick det från veterinären. Sen måste nåt ha hänt för när det bara blev riktat till katt blev det så gott som verkningslöst. Jag kontaktade importören men de påstod att det nog berodde på att fästingtrycket var för högt. Jag vet inte det, jag. Den ena katten får mycket fästingar - den andre bara några få. De går väl runt på olika ställen häromkring.
Nej, det fästingmedlet jag köpte i zoo-handel (ovetande om att det inte var godkänt) var verkligen förfärligt för katten. Kal på ryggen, stackarn.
Verklig varning för fulmedel!!!

Anonym sa...

Frontline fungerar hyfsat (men inte 100%, det tror jag inget gör)på mina djur. Du kanske kan pröva igen om det är ett par år sedan förra försöket. Annars är det väl bara att plocka.
Själv kämpar jag nu med en elak hudinfektion som en fästing hann med att ge en av husets hundar innan jag ens tänkt på att fästingsäsongen börjat. Hunden har utrustats med tratt - tänk om man kunde sätta tratt på fästingarna istället och dra åt hårt.
GJ

Lilla B sa...

GJ: Stackars vovve! Hoppas att han kryar sig!
Får se om jag provar Frontline i år - är lite skeptiskt till det preparatet. Dyrt och inte så verksamt.