Nu är det läge att beskära vinrankan. Inte för tidigt och inte för sent ska det ske. Om man sätter sekatören i rankan innan den gått till vintervila så förblöder den. Jo. Det är sant. Lika illa om man väntar till vårkanten. Det är
NU som gäller.
Sen finns det något som heter pincering, sommarbeskärning. Det är en lite lättare variant. Man håller bara ner tillväxten och låter inte bladverket ta överhanden.
Bilden visar min vinranka Vino Nordica som växer oerhört kraftfullt. Om jag inte beskär den flitigt tar den över och kväver allt annat.
Vino Mordica.....
17 kommentarer:
...Mordica ;-)
...ja just det! :)
Det ser härligt ut med druvorna. Jag beskar min Zilga i november innan jag avslutade i slottsparken. Om vinstocken växer utomhus som denna staketdruva så kan man beskära lite tidigare...vilket jag har gjort nu i flera år med gott resultat.
Oj dom ser goda ut.
panter och eva: kunde inte låta bli... ;)
slottsträdgårdsmästaren: Jag har vinstocken i växthuset. Är en riktig fegis - väntar tills det är alldeles riskfritt att beskära. Men sen går jag lös, ska du veta!
agnetha: egenodlat är gott!!
Piercing på en vinranka?
Åh, förlåt nu såg jag att det stod pincering;-)
marge_ii: Välkommen hit!
Nä - ddet blit varken tatuering eller piercing på min vinranka.:)
Det har du rätt i, tack för påminnelsen.
hannele: Vassego! Vad har du för vinranka? Du bor ju där klimatet är gynnsammare, har jag sett.
Så gott det ser ut!
Härligt med vindruvor, fin bild.
mildamakter: Det känns väldigt lyxigt att kunna servera egna vindruvor. Lite syrliga är de allt - det är en staketdruva.
londongirl: Tack!
Det är nästan en skrytbild!! :)
Sommarminnen... Ah!
Så jag ska ut och klippa i den nu?
Jag har ju två ganska nya (andra året) och har aldrig gjort det innan, det blir inläsning på ämnet i helgen.
Tack för påminnelsen.
lindalotta: Ja, nu är det dags att sätta sekatören i vinrankan. Det finns hur mycket litteratur som helst i ämnet. Lycka till!
Skicka en kommentar