Spetskålen förstod jag att du kunde åstadkomma, däremot visste jag inte att du var så pysslig och händig att du kunde göra en sån vacker spetsduk.., Imponerande!
billan: Sanningen är att jag är en smula imponerad själv :). Det var en tid för länge sen jag höll på med handarbete. Virkning och stickning. Sömnad däremot är en sysselsättning från helvetet! Helt jämförbar med ungsrengöring.
Här i Tyskland bruker vi äta spetskål utan att ställa den som smycke på bordet, nåja, andra länder andra seder ;-) Nej, håller med Kersti och Billan, stor komplimang för både spetskålen och duken.
Spets på spets...sicken stor...hur är smaken på denna sort...(kålen). Det är en sort som jag inte ens tänkt tanken att odla o bara sett på bilder i frökataloger...
Vi äter spetskålssallad varje dag. Strimlad med antingen äpple eller morötter. Mycket nyttigare, godare och matigare än någon kattpinksmakande, "modern" roccola. Vad duktig du är som odlar själv. Hur får du ha den ifred för alla slemmiga och fyrfota djur? mvh R
tuvstarr: Tror inte att det står kål-i-skål så ofta på bordet i Sverige heller. Men är man skrytsamt lagd kan det hända ;)
ingela: Det var första gången jag odlade just spetskål och nog är den fin.
malin: Jag fick några småplantor och de var absolut inte svåra att odla. Smaken är fortfarande en hemlis - ska prova till helgen.
renee: Jag är mäkta förvånad över att rådjuren inte ställt till massaker i landet än. Fick ta bort de yttre bladen för de var perforerade av smådjur. Såg till både snigle och larver. Så helt ifred fick de inte stå.
12 kommentarer:
Häftigt!
kersti: Häftigt är ordet. Spetskålen har jag odlat och spetsduken har jag virkat.
Spetskålen förstod jag att du kunde åstadkomma, däremot visste jag inte att du var så pysslig och händig att du kunde göra en sån vacker spetsduk.., Imponerande!
billan: Sanningen är att jag är en smula imponerad själv :). Det var en tid för länge sen jag höll på med handarbete. Virkning och stickning. Sömnad däremot är en sysselsättning från helvetet! Helt jämförbar med ungsrengöring.
Här i Tyskland bruker vi äta spetskål utan att ställa den som smycke på bordet, nåja, andra länder andra seder ;-)
Nej, håller med Kersti och Billan, stor komplimang för både spetskålen och duken.
Vilken skulptur! Gott dessutom.
Ingela
Spets på spets...sicken stor...hur är smaken på denna sort...(kålen).
Det är en sort som jag inte ens tänkt tanken att odla o bara sett på bilder i frökataloger...
Kram från Malin
Vi äter spetskålssallad varje dag.
Strimlad med antingen äpple eller morötter. Mycket nyttigare, godare och matigare än någon kattpinksmakande, "modern" roccola.
Vad duktig du är som odlar själv. Hur får du ha den ifred för alla slemmiga och fyrfota djur?
mvh R
Fyndigt formulerat! :)
tuvstarr: Tror inte att det står kål-i-skål så ofta på bordet i Sverige heller. Men är man skrytsamt lagd kan det hända ;)
ingela: Det var första gången jag odlade just spetskål och nog är den fin.
malin: Jag fick några småplantor och de var absolut inte svåra att odla. Smaken är fortfarande en hemlis - ska prova till helgen.
renee: Jag är mäkta förvånad över att rådjuren inte ställt till massaker i landet än. Fick ta bort de yttre bladen för de var perforerade av smådjur. Såg till både snigle och larver. Så helt ifred fick de inte stå.
bettankax: spetsfundigt?
Så nu gäller det att inte ramla i kållandet, då riskerar man att bli spetsad?
nollan: Fastnaglad mot jorden - spetsad av en illvillig kålsort. Scary ...
Skicka en kommentar